Terug

Volg Vandaag Inside

Dick heeft zin in trainersklus bij ADO Den Haag: 'Het is een risico, maar dat neem ik graag'

Dick heeft zin in trainersklus bij ADO Den Haag: 'Het is een risico, maar dat neem ik graag'

28 nov 2022, 00:00

Dick Advocaat is vol goede moed begonnen aan zijn klus als trainer van ADO Den Haag. "We willen er sowieso bij zijn in de play-offs", verklaarde de opvolger van de vorige week ontslagen Dirk Kuijt tijdens zijn presentatie in het Bingoal-stadion in Den Haag.

Ondanks het feit dat ADO de winterstop in ging als nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie, ziet Advocaat nog kansen. De 75-jarige trainer denkt aan de derde en vierde periode of een eindklassering bij de bovenste acht. "De mogelijkheden zijn er. Het kan niet zo zijn dat je zes maanden geleden dicht bij promotie was en dan nu op de zeventiende plaats staat. Er moet iets in de groep zitten. Het geloof in eigen kwaliteiten moet terugkomen", aldus de oud-bondscoach van onder meer het Nederlands elftal. "We moeten met zijn allen de schouders eronder zetten, ook de fans. Normaal gesproken hebben we de beste fans van Nederland, maar nu komen ze niet. We moeten er nu voor zorgen dat dit weer gaat gebeuren, de spelers hebben het nodig."

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Advocaat, die voormalig ADO-speler Said Bakkati meeneemt als assistent-trainer, kan mogelijk wat versterkingen halen. "Er zijn een paar posities waarvan ik nu denk dat ze beter moeten. We gaan de komende periode kijken of dat ook echt zo is. De beleidsmakers hebben gezegd dat we er dan over kunnen nadenken."

De Hagenaar zei de afgelopen jaren regelmatig dat hij ging stoppen als trainer, maar keer op keer kwam hij daarop terug. Zo werkte hij na zijn laatste periode als bondscoach van Oranje in 2017 ook bij Sparta Rotterdam, FC Utrecht, Feyenoord en het nationale elftal van Irak. "Je kunt van mij inmiddels alles verwachten. Op het moment dat ik werd gebeld, had ik meteen het gevoel dat ik dit niet kon laten. De keuze was niet zo moeilijk. Het zal een moeilijke job zijn, maar dat zijn de leukste. Dat maakt het interessant. Slechter kan niet dan wat ze hebben gedaan. Het kan alleen maar beter gaan."

Advocaat, die naar eigen zeggen lopend naar de club kan, maakt met zijn terugkeer in Den Haag de cirkel rond. De coach speelde in de jeugd bij ADO Den Haag, voordat hij tijdens het seizoen 1966-1967 als speler zijn professionele debuut maakte voor de club. De middenvelder kwam gedurende twee periodes tot 158 wedstrijden voor ADO.

De liefde bij Advocaat voor ADO is nog steeds groot, zo bleek tijdens de persconferentie die een paar emotionele momenten kende. "Waar ik ook was, ik keek altijd meteen naar de uitslag van ADO. Ik heb mijn opvoeding gekregen bij ADO, van de trainers, begeleiders, de mensen rond de club. We waren hier als jeugdspelers dag en nacht."

Dick vertelde afgelopen vrijdagavond in De Oranjewinter meer over zijn nieuwe trainersklus. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Dick Advocaat benaderd door ADO Den Haag: ‘De kans is zeer groot dat ik het ga doen’
4:23
Dick Advocaat benaderd door ADO Den Haag: ‘De kans is zeer groot dat ik het ga doen’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.