Terug

Volg Vandaag Inside

Dick Advocaat duidelijk over toekomst: 'Stoppen is geen optie'

Dick Advocaat duidelijk over toekomst: 'Stoppen is geen optie'

13 okt 2021, 20:13

Irak wist dinsdagavond wederom niet te winnen in de WK-kwalificatie, waardoor Dick Advocaat niet meer zeker is van zijn baan bij de Irakese voetbalbond. De baan bij Irak is voor de coach wel definitief zijn laatste als trainer. Dat vertelde de huidige bondscoach van Irak tegen Voetbal International.

Advocaat is bondscoach van Irak geworden met als doel om het WK 2022 in Qatar te halen. Alleen de eerste 2 plekken in de poule geven recht op een directe kwalificatie voor het WK. Echter is Irak na 4 wedstrijden nog altijd zonder zege en staat het met een karig totaal van 3 punten op een teleurstellende 5e plek. Het gelijke spel tegen de Verenigde Arabische Emiraten van Bert van Marwijk betekende alweer de volgende domper voor de oud-bondscoach van onder meer Oranje.

Advocaat is realistisch over zijn functioneren als bondscoach van Irak. 'Ik moet zelf ook perspectief zien. Als dat er niet meer is, zullen we moeten bekijken of ik nog wel de juiste man ben voor de job.' Op de vraag of hij daarna weer opzoek gaat naar een nieuwe klus als trainer, is de coach duidelijk. 'Wel als trainer, maar ik sluit niet uit dat ik nog wat ga doen in een andere functie in het voetbal' is Advocaat resoluut. 'Ik ben er nu wel achter dat stoppen geen optie is. Je moet bezig blijven.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.