Terug

Volg Vandaag Inside

Dick Advocaat stapt op als bondscoach van Irak

Dick Advocaat stapt op als bondscoach van Irak

23 nov 2021, 19:40

Dick Advocaat stopt als bondscoach van Irak, melden verschillende Irakese media en Nederlandse media. De 74-jarige trainer en de Irakese voetbalbond hebben per direct een punt gezet achter de samenwerking. Advocaat stond in nog geen vier maanden pas zes duels aan het roer bij het Aziatische land.

De bedoeling was dat Advocaat nog vier WK-kwalificatieduels zou leiden, maar de 74-jarige trainer en zijn assistent Cor Pot stoppen ermee. Aan het AD laat hij weten: 'De verwachtingen waren hoog en we hebben daar helaas niet aan kunnen voldoen.'

Advocaat stond onder druk bij Irak, dat er slecht voor staat in de WK-kwalificatiecyclus. Het Aziatische land staat op de vijfde plaats in de kwalificatiepoule en boekte nog geen enkele overwinning. Alleen de nummers één en twee plaatsen zich voor het WK, de nummer drie speelt play-offs. Irak heeft twee punten achterstand op de nummer drie, de Verenigde Arabische Emiraten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.