Dick Advocaat pijnlijk onderuit bij debuut als trainer van ADO Den Haag

11 dec 2022, 00:00

Dick Advocaat ging bij zijn debuut als trainer van ADO Den Haag onderuit bij Almere City FC. De opvolger van de ontslagen Dirk Kuijt zag zijn ploeg na een vroege voorsprong met 4-1 verliezen.

ADO kwam al in de 13e minuut aan de leiding. Malik Sellouki was de maker van het doelpunt, nota bene bij zijn eerste optreden voor de Hagenaars. In de 38e minuut maakte Almere gelijk: Jeredy Hilterman scoorde met het hoofd. Een eerste, makkelijk gegeven, strafschop werd gemist door diezelfde Hilterman. Na hands van ADO-speler Daryl Werker, die met rood naar de kant moest, schoot Lance Duijvestijn vanaf de stip wel raak. Hilterman en Álvaro Peña zorgden voor de 4-1-eindstand.