Terug

Volg Vandaag Inside

Dick Advocaat debuteert bij Curaçao met zege op Engelse club

21 mrt 2024, 16:13

Dick Advocaat heeft zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Curaçao gewonnen. De 76-jarige trainer leidde zijn team naar een 1-0-zege tegen de Engelse club Hull City, uitkomend op het tweede niveau. Rangelo Janga maakte in de eerste helft het enige doelpunt.

Advocaat maakte tegen Hull gebruik van enkele spelers uit de Nederlandse Eredivisie, onder wie Ajax-verdediger Arjany Martha en Sherel Floranus van Almere City. Op doel stond Vitesse-doelman Eloy Room. Ook ex-Ajacied Vurnon Anita stond op het veld.

De selectie van Curaçao is deze week op trainingskamp in Turkije en bereidt zich voor op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Barbados en Aruba in juni. De ploeg van Advocaat oefent deze week ook nog tegen het Turkse Alanyaspor.

Advocaat is sinds begin dit jaar officieel de bondscoach van Curaçao. Hij is de opvolger van Dean Gorré en wil met Curaçao naar het WK in 2026.

René van der Gijp moest deze week bij Vandaag Inside lachen om de eerste beelden van Dick Advocaat, Cor Pot en Kees Jansma op het trainingskamp van Curaçao. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.