Terug

Volg Vandaag Inside

Dick Advocaat boekt met ADO Den Haag derde zege op rij

Dick Advocaat boekt met ADO Den Haag derde zege op rij

13 jan 2023, 00:00

MVV Maastricht raakt in de eerste divisie steeds verder achterop bij koploper Heracles Almelo en achtervolger PEC Zwolle. Het elftal van trainer Maurice Verberne ging met 2-1 onderuit bij ADO Den Haag en verspeelde zo voor de derde keer op rij punten.

Thomas Verheydt bracht ADO, getraind door Dick Advocaat, in de 10e minuut op voorsprong. De spits nam de bal in het zestienmetergebied op zijn borst aan en passeerde vervolgens keeper Romain Matthys. MVV kwam kort voor rust langszij. Na een overtreding op Ruben van Bommel benutte Koen Kostons een strafschop. Na rust schoot Van Bommel de bal nog tegen de paal. ADO sloeg in de 89e minuut via verdediger Tyrese Asante toe (2-1).

MVV heeft na negentien duels 34 punten en is de nummer 3. Heracles staat op 44 punten en Zwolle op 41. Zwolle speelde een wedstrijd minder dan Heracles en MVV. De nummers 1 en 2 promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie.

Voor ADO betekende het de tweede zege op rij in de competitie. De club neemt daarmee steeds meer afstand van de onderste plaatsen.

De Graafschap versloeg Jong Ajax met 3-0 en steeg daarmee naar de elfde plek. Jong Ajax kreeg twee rode kaarten, voor de IJslander Kristian Hlynsson en invaller Neal Viereck. Hlynsson werd daarmee zwaar bestraft. Charlison Benschop maakte twee doelpunten voor De Graafschap en invaller Devin Haen een.

Interim-trainer Ton Lokhoff speelde met NAC Breda gelijk bij Helmond Sport (2-2). NAC heeft nu net zoveel punten als De Graafschap en staat twaalfde.

Telstar won met 1-0 van Jong AZ. Doelman Ronald Koeman kreeg een kwartier voor tijd rood, maar de thuisploeg hield stand. Telstar is nu de nummer 10.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.