Terug

Volg Vandaag Inside

Deze vijf trainers zijn genomineerd voor de Rinus Michels Award

Deze vijf trainers zijn genomineerd voor de Rinus Michels Award

23 mei 2022, 11:51

De trainers Erik ten Hag, Arne Slot, Ron Jans, Joseph Oosting en Kees van Wonderen maken kans op de Rinus Michels Award. De trainersvakbond Coaches Betaald Voetbal (CBV) heeft deze vijf genomineerd voor de prijs voor de trainer/coach van het jaar in de Eredivisie. Vorig jaar kreeg Ajax-trainer Ten Hag de Rinus Michels Award voor de derde keer, na 2016 en 2019.

Onder leiding van Ten Hag veroverde Ajax dit seizoen opnieuw de landstitel. De Amsterdamse ploeg verloor de strijd om de Johan Cruijff-schaal en de KNVB-beker van PSV. Roger Schmidt, de trainer van PSV, is niet genomineerd. Ten Hag werkt komend seizoen bij Manchester United.

Slot leidde Feyenoord in zijn eerste seizoen naar de derde plek in de Eredivisie én naar de finale van de Conference League. De Rotterdammers nemen het woensdag in de Albanese hoofdstad Tirana in de finale op tegen AS Roma. Jans eindigde met FC Twente als vierde, waardoor de club uit Enschede zich plaatste voor de Europa League. Oosting werd met RKC Waalwijk tiende in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Van Wonderen maakte met het gepromoveerde Go Ahead Eagles tot de laatste speeldag kans op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De oud-international stapt nu over naar sc Heerenveen.

In de Keuken Kampioen Divisie zijn Dick Lukkien (FC Emmen), Wim Jonk (FC Volendam), Marinus Dijkhuizen (Excelsior) en Rob Penders (FC Eindhoven) genomineerd voor de prijs van trainer/coach van het jaar. Alle hoofdtrainers uit het betaalde voetbal mogen hun stem uitbrengen. De winnaars worden op zondag 26 juni gehuldigd in Garderen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.