Terug

Volg Vandaag Inside

Deze spelers vertrekken mogelijk deze week nog bij Ajax: 'Zij nemen liever niet plaats op de bank'

24 jan 2024, 10:06

Ajax hoopt tijdens de laatste week van de winterse transferperiode nog (tijdelijk) afscheid te kunnen nemen van een aantal spelers. Onder meer Carlos Forbs en Gerónimo Rulli maken mogelijk nog een transfer. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Carlos Forbs

Dinsdagavond werd bekend dat er meerdere clubs uit de Premier League, waaronder Nottingham Forest en Burnley, bij Ajax hebben geïnformeerd naar Forbs. Volgens clubwatcher Johan Inan staat de Amsterdamse club niet onwelwillend tegenover een (tijdelijke) terugkeer van de Portugese vleugelspits naar Engeland.

Forbs maakte afgelopen zomer voor ruim veertien miljoen euro de overstap van Manchester City naar Ajax, maar wist nog geen basisplek te veroveren. Nottingham Forest en Burnley overwegen nu serieus om de snelle aanvaller terug naar Engeland te halen.

Keepers

Verder bestaat de kans dat er mogelijk nog een keeper vertrekt bij Ajax. Jay Gorter nam eerder dit seizoen de plek over van een geblesseerde Rulli, waarna Gorter ook geblesseerd raakte en zijn plek definitief kwijt raakte aan Diant Ramaj. Beide keepers zijn inmiddels weer fit. "Zij (Rulli en Gorter, red.) nemen het komende half jaar liever niet plaats op de bank van Ajax. Een aantal clubs toonde al wel interesse in de Argentijn, maar geen enkele pakte vooralsnog door", schrijft Inan.

Overbodige verdedigers Ávila en Medić

Tot slot hoopte Ajax deze winter nog een oplossing te vinden voor Jakov Medić en Gaston Ávila, die allebei niet aan spelen toekomen bij de Amsterdammers. De verdedigers mogen niet voor drie Europese clubs in één seizoen uitkomen en in een oplossing voor Ávila heeft men helemaal de hoop opgegeven. De Argentijn liep namelijk onlangs een zware kruisbandblessure op tijdens een training. "De club verwacht ook Medic de komende week niet meer van de hand te doen", aldus Inan.

De Veronica Offside-tafel vroeg zich afgelopen maandag af of Jordan Henderson de huidige Ajax-spelers beter kan maken. Bekijk de analyse van de mannen terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.