Terug

Volg Vandaag Inside

Deze Deadline Day-transfers zijn jou mogelijkerwijs ontgaan

Deze Deadline Day-transfers zijn jou mogelijkerwijs ontgaan

1 feb 2022, 08:30

Het was weer een hectische Deadline-Day. In binnen-en buitenland hebben er op de laatste dag van de winterse transferperiode nog veel wisselingen plaatsgevonden. Wij hebben een aantal last-minute wintertransfers voor jou op een rijtje gezet.

Kamal Sowah (Club Brugge) naar AZ. Sowah wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Brugge. Het opvallende aan deze transfer is dat de Ghanese aanvaller de recordaankoop van de Belgen is. De aanvaller werd in 2021 voor negen miljoen euro overgenomen van Leicester City.

Phillipe Sandler (Manchester City) naar Feyenoord. Sandler keert na drieënhalf jaar terug op de Nederlandse velden. De Rotterdammers huren de verdediger voor vijf maanden, en hebben een optie om hem daarna voor een jaar vast te leggen. Sandler kwam in Nederland eerder uit voor PEC Zwolle.

Bryan Smeets (Sparta Rotterdam) naar Lommel SK. Smeets vertrekt naar het tweede niveau van België. De middenvelder was al langer opzoek naar een nieuwe uitdaging, ook Sparta was bereid om mee te denken over een vertrek. Smeets beschikte over een aflopend contract.

Emanuel Emegha (Sparta Rotterdam) naar Antwerp FC. Naast Smeets vertrekt er nog een Spartaan richting België. De jonge Emanuel Emegha wordt de nieuwe spits van de Belgische nummer drie Antwerp FC. Hij tekent een contract tot medio 2024 in Antwerpen.

Djavan Anderson (Lazio) naar PEC Zwolle. De 26-jarige Anderson komt de verdediging van Zwolle versterken. De Amsterdammer speelde in de jeugd van Ajax. Na avonturen bij AZ en Cambuur vertrok hij richting Italië. Nu keert hij na vierenhalf jaar terug in Nederland.

Samuel Armenteros (geen club) naar Heracles. De club uit Almelo verwelkomt een oude bekende. De Zweedse spits speelde van 2009 tot 2013 en in het seizoen 2016/2017 al voor Heracles, en groeide uit tot een publiekslieveling. Armenteros zat na zijn vertrek bij Fujairah SC zonder club. In Almelo gaat hij de concurrentiestrijd aan met Kaj Sierhuis en Sinan Bakis.

Thom Haye (NAC Breda) naar Heerenveen. De Friezen versterken zich met NAC-middenvelder Thom Haye. De oud-speler van AZ, die bekend staat om zijn prachtige vrije trappen, tekent een contract tot medio 2024 in Heerenveen.

Buitenland:

Dele Alli (Tottenham Hotspur) naar Everton. Donny van de Beek heeft er in Liverpool een concurrent bij. Dele Alli komt over van Spurs en tekent een contract tot medio 2024 bij Everton. Volgens Engelse media hebben The Toffees maar liefst vijftig miljoen euro betaald voor de aanvallende middenvelder.

Kjell Scherpen (Brighton and Hove Albion) naar KV Oostende. De boomlange Kjell Scherpen speelt de rest van het seizoen bij KV Oostende. Bij de nummer dertien van België hoopt de oud-Ajacied op meer speelminuten dan in Engeland.

Aaron Ramsey (Juventus) naar Rangers. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft er met Aaron Ramsey een sterspeler bij. De 31-jarige middenvelder wordt gehuurd van Juventus, met een optie tot koop. De international van Wales speelde eerder voor Arsenal.

Carel Eiting (KRC Genk) naar Huddersfield Town. Carel Eiting kiest voor een transfer naar Engeland. Eiting speelde in het seizoen 2020/2021 ook al voor Huddersfield Town, dat hem een halfjaar huurde van Ajax. Eiting heeft zijn contract bij Genk laten ontbinden.

Reinildo (Lille) naar Atlético Madrid. In tegenstelling tot oud-ploeggenoot Sven Botman, mocht linksback Reinildo wel vertrekken bij Lille. De 28-jarige Mozambikaan tekent een contract tot medio 2025 in Madrid. Volgens Spaanse media kostte hij de Madrilenen zo'n drie miljoen euro.

Rick van Drongelen (1. FC Union Berlin) naar KV Mechelen. Oud-Spartaan Rick van Drongelen maakt het seizoen af bij het Belgische KV Mechelen. De verdediger wist in Berlijn geen basisplaats te veroveren, en dus hoopt hij in Mechelen op meer speeltijd. Bij Union heeft Van Drongelen nog een contract tot medio 2025.

Nicolai Jørgensen (Kasimpasa) naar FC Kopenhagen. Oud-Feyenoorder Nicolai Jørgensen keert terug bij zijn oude liefde FC Kopenhagen. De Deen tekent een contract tot het einde van het seizoen. Eerder liet de spits zijn contract bij Kasimpasa al ontbinden. Jørgensen (31) speelde al van 2012 tot 2016 in de Deense hoofdstad.

Christian Eriksen (geen club) naar Brentford FC. Eriksen keert terug op de Engelse velden. De Deense middenvelder tekent een contract tot het einde van het seizoen bij Brentford. De oud-Ajacied zat sinds december zonder club. Internazionale moest Eriksen noodgedwongen laten gaan nu hij - sinds een hartaanval op het EK - met een defibrillator speelt. In Engeland speelde Eriksen eerder al voor Tottenham Hotspur.

De KNVB heeft de afgelopen transferperiode 157 overschrijvingen op de Nederlandse markt genoteerd. De markt in Nederland en veel toplanden is nu gesloten, wel kunnen er nog spelers worden aangetrokken uit landen als Rusland en Zwitserland.

De voetbalbond meldt dat 45 spelers uit de Nederlandse competitie een club in een ander land vonden. Dat betekent een ruime daling ten opzichte van vorig seizoen toen er 61 transfers naar het buitenland werden gemaakt. De transfers tussen Nederlandse clubs onderling namen toe: van 52 naar 62. Vanuit het buitenland kwamen er 50 spelers naar Nederland. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.