Terug

Volg Vandaag Inside

Polen woest over afblazen Ballon d'Or 2020: 'Grootste onzin van de 21e eeuw'

Polen woest over afblazen Ballon d'Or 2020: 'Grootste onzin van de 21e eeuw'

22 juli 2020, 17:36

Polen is woest na het besluit van organisator France Football om de Ballon d'Or 2020-verkiezing niet door te laten gaan. Pools-international Robert Lewandowski was volgens de Polen namelijk favoriet om dit jaar de Gouden Bal te winnen.

France Football hakte maandag de knoop door: geen Gouden Bal-verkiezing. 'Er komt geen editie van 2020, omdat we niet aan alle voorwaarden kunnen voldoen', zei hoofdredacteur Pascal Ferré van France Football. 'Wij zijn van mening dat zo'n uitzonderlijk jaar niet als een 'gewoon' jaar mag worden behandeld.'

'Het is een enorme teleurstelling', reageert de Poolse journalist Maciej Kaliszuk tegenover BILD. 'Iedereen in Polen verwachtte dat Lewandowski zou winnen. Hij had een geweldig jaar, terwijl Messi en Ronaldo niet zo goed waren als normaal. We begrijpen de beslissing ook niet, want alle grote landen behalve Frankrijk hebben de competitie uitgespeeld. Het is gewoon niet eerlijk', concludeert Kaliszuk.

Ook 63-voudig Pools international Jan Tomaszewski spuwt zijn gal. 'Voor mij is deze beslissing de grootste onzin van de 21e eeuw. We annuleren de Oscars of de Nobelprijs toch ook niet? Het is ongelooflijk!'

Lewandowski speelde dit seizoen 43 duels, scoorde 51 keer en gaf 6 assists. Of de Bayern-spits ook daadwerkelijk de Gouden Bal had gekregen zullen we helaas nooit weten…

René was dit seizoen erg onder de indruk van Bayern. Hij vergeleek de Duitsers eerder al met het Barcelona van Guardiola, enkele jaren terug. Bekijk het fragment hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.