Terug

Volg Vandaag Inside

Deze anekdote vertelde Hugo Borst bewust niet tegen Johan Derksen

Deze anekdote vertelde Hugo Borst bewust niet tegen Johan Derksen

30 jan 2023, 00:00

Hugo Borst schrijft vandaag in zijn column voor het Algemeen Dagblad over Volendammer Keje Molenaar. De columnist haalt onder meer een anekdote naar boven, die hij in zijn tijd bij Voetbal International bewust niet heeft verteld aan Johan Derksen.

"Behoeft Keje trouwens introductie? Nee toch? Oud-speler van Volendam, Ajax en Feyenoord. Slimmerik. Advocaat. Cruijff-adept. Schoonvader van Matthijs de Ligt. En ex-blower", schrijft Borst, waarna hij verder gaat over de bijnaam 'ex-blower' van Molenaar.

"De anekdote is te mooi om niet te noemen. Het was 1986, 1987. Keje speelde bij Feyenoord. Hij was die avond vrij. De Rolling Stones speelden de Kuip plat. Op het veld kwam ik Keje tegen met zijn toenmalige Amerikaanse vriendin. Hij bood me de joint aan waar hij zelf aan had zitten lurken. De voetbaljournalist bedankte vriendelijk. Ik koesterde het beeld en het geheimpje van de blowende topvoetballer wel. Dus zei ik het op de redactie van VI bij hoge uitzondering eens niet tegen mijn collega Johan Derksen. Die pleurde altijd alles wat je zei hup in zijn column", aldus Borst.

Terugkeer Overmars bij Ajax

Molenaar stelde zondagochtend aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie voor om een terugkeer van Marc Overmars bij Ajax intern bespreekbaar te maken. "Als je dat overlegt met al die dames binnen de organisatie die hij verkeerd heeft bejegend, en zij vinden het acceptabel, dan denk ik dat het op termijn zou kunnen", zei Molenaar.

Borst kon zich niet vinden in die suggestie van Molenaar. "Keje Molenaar kent de voetbalwereld met al zijn uitwassen. Stel je eens voor dat een van de gedupeerde dames een terugkeer van Overmars zou blokkeren? Karrenvrachten bagger zou ze over zich heen gestort krijgen. Waarom zou geen van hen aangifte hebben gedaan bij de politie, denk je Keje?", aldus de columnist.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.