Terug

Volg Vandaag Inside

Dest moet nog kiezen tussen Oranje en USA

Dest moet nog kiezen tussen Oranje en USA

3 okt 2019, 04:11

Sergiño Dest weet nog niet of hij in de toekomst voor het Nederlands elftal of de Verenigde Staten wil uitkomen. "Ik heb nog niet gekozen voor één van beide landen", zei de rechtsback van Ajax na de uitzege op Valencia (0-3) in Champions League. Ik moet langer nadenken. Ik ben er nog niet uit."

"Het is een beslissing die ik moet nemen voor mijn hele leven, dus daar wil ik zorgvuldig mee omgaan", zei Dest. "Daardoor heb ik het dit keer even laten zitten. Hopelijk ben ik er volgende maand wel uit, maar als ik langer de tijd nodig heb, dan neem ik die ook."

Dest maakt daarom geen deel uit van de selectie van de nationale voetbalploeg van de Verenigde Staten voor de komende interlands tegen Cuba en Canada in het toernooi om de CONCACAF Nations League. Hij ontbreekt ook in het keurkorps van Oranje voor de komende duels met Noord-Ierland en Estland. Die wedstrijden zouden toch te vroeg komen voor Dest. Mocht hij voor Nederland kiezen, dan heeft hij nog drie tot vijf weken nodig om zijn overschrijvingspapieren te regelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.