Terug

Volg Vandaag Inside

Dest: ‘Ik ging me steeds Amerikaanser voelen’

Dest: ‘Ik ging me steeds Amerikaanser voelen’

8 okt 2019, 18:40

Voor Sergiño Dest breken belangrijke weken aan. De Ajax-back werd niet geselecteerd voor het A-elftal van de Verenigde Staten, maar zal binnenkort een definitieve keuze moeten maken tussen het Amerikaanse nationale team en het Nederlands elftal.

Dest heeft een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder en dus beschikt hij zodoende over zowel een Amerikaans als een Nederlands paspoort. Dat betekent dat hij naast het nationale elftal van de VS ook voor het Nederlands elftal mag uitkomen. Dest speelde de vorige interlandperiode vriendschappelijke interlands met Amerika tegen Uruguay en Mexico. Daarna sprak bondscoach Ronald Koeman met de gewilde rechtsback. Zodra Dest speelminuten maakt in een officiële interland, kan hij niet meer switchen van land.

Dest liet na de uitwedstrijd tegen Valencia al weten dat hij er nog niet uit was. Als jonge jongen in Almere was de keuze nog gemakkelijk voor de rechtsback. 'Als ik vroeger aan voetbal dacht, dacht ik aan Ajax en Oranje. Nooit aan Amerika. Maar door Oranje werd ik niet benaderd.' Lichte rancune schemert door in Sergiño’s woorden. Of het meespeelt in zijn keuze? 'Misschien', mompelt hij. Dest praat er veel over met zijn ouders, die hem motiveren goed na te denken en zelf de beslissing te nemen.

'Ik was ook helemaal niet bezig met mijn Amerikaanse 'roots'. Totdat ik in Amerikaanse jeugdelftallen ging voetballen. Vanaf dat moment werd mijn Engels beter, maar ging ik me ook steeds Amerikaanser voelen. Ik besefte: Hé, dit is óók mijn nationaliteit. Nu vind ik het mooi om zowel Nederlander als Amerikaan te zijn. Het is een verrijking en daarnaast is het Amerikaanse paspoort een van het mooiste van de wereld', aldus Dest.

VIDEO - Koeman aan het werk gezet door Johan: 'Stop met uitslapen!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.