Terug

Volg Vandaag Inside

Desi Bouterse niet gediend van bezoek Rutte aan Suriname: 'Laat hem oprotten'

Desi Bouterse niet gediend van bezoek Rutte aan Suriname: 'Laat hem oprotten'

11 sep 2022, 12:00

Oud-president Desi Bouterse van Suriname is het niet eens met het bezoek van de Nederlandse premier Mark Rutte aan zijn land. "Laat Rutte oprotten", zei hij zaterdag tegen een journalist van nieuwssite Suriname Herald.

Bouterse, die in 1999 in Nederland bij verstek is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar wegens drugshandel, deed zijn uitspraken tijdens een kleine protestdemonstratie in Paramaribo tegen het beleid van president Chan Santokhi.

Een woordvoerder van Bouterse beaamt de uitspraken van de ex-president. "Een groot deel van het Surinaamse volk zit niet te wachten op het bezoek van een Nederlandse premier. Er is veel ellende, de mensen hebben al genoeg aan hun hoofd", aldus de zegsman tegen het ANP.

Bouterse verweet Nederland in het gesprek met de website 19 miljoen euro van Suriname in bezit te hebben. Dit is geld van Suriname dat in beslag is genomen door het Nederlandse Openbaar Ministerie toen het via Schiphol naar China werd gestuurd. "Mensen pinaren (hebben het moeilijk), kinderen gaan dood, verpleegkundigen kunnen niet uitbetaald worden en dan houd je mijn 19 miljoen vast en dan een mooi verhaal komen vertellen in mijn land, laat Rutte oprotten", zo zei Bouterse.

Premier Mark Rutte en minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking brengen komende week een tweedaags bezoek aan Suriname. De laatste minister-president van Nederland die Suriname bezocht was Jan Peter Balkenende in 2008.

Volgens Johan Derksen moet Rutte zijn consequenties trekken uit de vele crises die zijn ontstaan in Nederland. Bekijk het fragment hieronder terug.

Johan concludeert: 'Rutte moet zijn consequenties trekken'
2:14
Johan concludeert: 'Rutte moet zijn consequenties trekken'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.