Terug

Volg Vandaag Inside

'Derksen zette ons in een rijtje met Heerenveen en Utrecht, dat beeld hebben we helemaal veranderd'

'Derksen zette ons in een rijtje met Heerenveen en Utrecht, dat beeld hebben we helemaal veranderd'

27 dec 2022, 00:00

Bryan Linssen en Jens Toornstra hebben in een interview met het Algemeen Dagblad teruggeblikt op het succesvolle seizoen met Feyenoord in de Conference League. Ondanks dat de verloren finale tegen AS Roma (1-0) pijnlijk blijft, kijken beide spelers met een trots gevoel terug.

Louis van Gaal noemde de Conference League vanaf het begin de 'Jut en Jul-competitie' en volgens Linssen werd Feyenoord door de media geen topclub meer genoemd. "Het seizoen voordat Arne Slot kwam, werd de conclusie getrokken dat Feyenoord geen topclub meer was", zegt Linssen. "Johan Derksen zette ons in een rijtje met Heerenveen en FC Utrecht. Dat we dat beeld helemaal hebben veranderd, was prachtig. Er waren mensen die zeiden dat ze na een wedstrijd alweer zo’n zin hadden in de volgende wedstrijd van Feyenoord."

"Dat Van Gaal het over Jut en Jul-competitie had, begreep ik wel als je keek naar de ploegen in de kwalificatiereeks", reageert Toornstra op Linssen. "Daar had ik zelf ook nog nooit van gehoord. Die wedstrijd tegen FC Drita in de Kuip, zó slecht. Die heb ik nog eens teruggekeken laatst, om te kijken of het nou echt zo slecht was. Wat denk je? Het was nog slechter dan ik dacht."

Linssen vindt dat het niveau vanaf de poulefase omhoog ging en het tegenstanders waren van het niveau uit de Europa League. "Maar over tien jaar praten we nog over het seizoen bij Feyenoord. Zo mooi was het. Tot de finale. En tot jij toch ging huilen", aldus de huidige aanvaller van Urawa Red Diamonds.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.