Terug

Volg Vandaag Inside

Derde plaats voor Verstappen in eerste sprint-shootout ooit

Derde plaats voor Verstappen in eerste sprint-shootout ooit

29 apr 2023, 12:15

 Max Verstappen is in Bakoe bij de eerste sprint-shootout ooit in de Formule 1 derde geworden. Charles Leclerc was het snelst in zijn Ferrari en mag later ook de sprintrace vanaf poleposition beginnen. Verstappen moest ook teamgenoot Sergio Pérez voor zich dulden.

Om 15.30 uur volgt de sprintrace op het stratencircuit in Azerbeidzjan. De acht beste coureurs pakken daarin punten voor de WK-stand. De winnaar van de sprintrace mag 8 punten bijschrijven en per plaats gaat er één punt af.

Zondag begint de race om 13.00 uur. Verstappen start dan vanaf de tweede positie. Poleposition is ook voor Leclerc, die dit raceweekend vooralsnog het snelst is.

"Ferrari moet bovenin meedoen en ik zal er alles aan doen om zondag te winnen", zei Leclerc na afloop. De Monegask profiteerde in Q3 van het feit dat Verstappen in de middensector de controle over zijn auto verloor.

Achter Verstappen eindigde George Russell als vierde in zijn Mercedes, Carlos Sainz - de teamgenoot van Leclerc - werd vijfde. Lewis Hamilton (Mercedes) moest genoegen nemen met de zesde plaats.

Nyck de Vries vervulde een bijrol in de sprint-shootout. De coureur van AlphaTauri kwam niet voorbij Q1. De eerste sectie werd vroegtijdig onderbroken door een crash van Logan Sargeant, zonder dat De Vries een goede ronde had gereden. De Vries miste een bocht, maar zijn auto liep daarbij geen schade op. Ook Pierre Gasly bleef ook in Q1 van de sprint-shootout steken.

De sprint-shootout is in het leven geroep om in aanloop naar de hoofdrace voor meer spanning te zorgen. Er waren altijd drie vrije trainingen in aanloop naar de race.

De Grote Prijs van Azerbeidzjan werd vorig jaar gewonnen door Verstappen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.