Depay vanuit vrije trap trefzeker voor Lyon

12 aug 2018, 19:07

LYON (ANP) - Memphis Depay heeft zich in de eerste competitiewedstrijd van OIympique Lyon direct laten gelden. De Oranje-international maakte zondag in de door zijn ploeg met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Amiens in de 75e minuut het tweede doelpunt. Depay, die als centrale aanvaller speelde, schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied uit een vrije trap knap in de rechterbovenhoek.

Bertrand Traoré had Lyon halverwege de eerste helft op voorsprong gebracht. De oud-speler van Ajax kwam vanaf de rechterflank naar binnen en schoot de bal slim door de benen van zowel een verdediger als doelman Regis Gurtner. Traoŕe werd drie minuten voor tijd gewisseld. Depay deed wel de gehele wedstrijd mee.

Lyon voegde zich door de zege bij onder meer Olympique Marseille en AS Monaco, die de eerste competitiewedstrijd eveneens wonnen.