Memphis scoort twee keer voor winnend Olympique Lyon

12 apr 2021, 01:02

Olympique Lyon heeft in de Franse competitie na drie duels zonder overwinning weer eens 3 punten gepakt. De ploeg van aanvoerder Memphis Depay bleef op eigen veld middenmoter Angers met 3-0 de baas.

Depay bracht in de 21e minuut het openingsdoelpunt op zijn naam. De Nederlandse international tekende in de 83e minuut ook voor de derde goal van de thuisclub. Hij bracht zijn competitietotaal op zestien treffers. Ook Lucas Paquetá kwam voor Olympique tot scoren.

Op de ranglijst bleef Lyon vierde, met 5 punten minder dan koploper Lille. De lijstaanvoerder won vrijdag met 2-0 bij Metz. Nummer 2 Paris SG versloeg zaterdag RC Strasbourg met 4-1 en hield daardoor de marge op 3 punten.

Nummer 3 AS Monaco was zondag op eigen veld met 3-0 te sterk voor hekkensluiter Dijon. Wissam Ben Yedder vervulde een hoofdrol bij de thuisploeg. Hij scoorde in de tweede helft twee keer, maar miste kort na de rust eerst nog strafschop. Monaco heeft 4 punten minder dan Lille.