Terug

Volg Vandaag Inside

Denk pleit voor bierverbod in kantine sportclubs: 'Totale flauwekul!'

Denk pleit voor bierverbod in kantine sportclubs: 'Totale flauwekul!'

19 jan 2023, 00:00

Denk wil bier verbannen bij Amsterdamse sportverenigingen. De partij vindt alcoholgebruik bij sportclubs ongewenst en vraagt daarom of er een verbod op alcohol kan komen in kantines. Dat meldt De Telegraaf.

Sheher Khan, fractievoorzitter van Denk, heeft zich laten inspireren door het WK in Qatar, waar het rustig zou zijn verlopen dankzij een alcoholverbod in het islamitische land. Khan vindt een verbod op alcohol bij sportclubs daarom een goed idee en vraagt wethouder Sofyan Mbarki (Sport) of het te verbieden is in bijvoorbeeld voetbalkantines. Khan ziet het als 'een nieuwe norm voor de nieuwe generatie'.

Amateurclubs zitten hier echter niet op te wachten. "Ik vind het eerlijk gezegd een beetje een gevonden stelling van Denk", zegt Brian Speelman, voorzitter van voetbalvereniging AFC. "Als iedereen nou aan het einde van de dag dronken richting huis zou gaan, kon ik het me wel voorstellen. Ik denk dat het meer stemmingmakerij is. Eigenlijk is het voorstel grote onzin."

Ook voorzitter Ronald Nijsen van voetbalclub WV-HEDW vindt het 'onzin'. "Dan kunnen wij de tent sluiten! Zo simpel is het. Een voetbalclub zonder biertje na afloop? Totale flauwekul! Volstrekte onzin. Nog even en we mogen geen kroket meer verkopen. Straks mogen we alleen nog fruit na afloop in de kantine verkopen. Dan is de lol er snel vanaf", besluit Nijsen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.