Terug

Volg Vandaag Inside

Den Bosch-trainer heeft spijt van uitspraak over ‘zielig mannetje’ Mendes Moreira

Den Bosch-trainer heeft spijt van uitspraak over ‘zielig mannetje’ Mendes Moreira

18 nov 2019, 11:04

FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven heeft spijt van z'n uitspraken na de racistische spreekkoren bij de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior. De trainer van FC Den Bosch noemde Ahmad Mendes Moreira een ‘zielig mannetje’, maar zegt nu voor honderd procent achter de aanvaller te staan.

Het duel tussen FC Den Bosch en Excelsior werd zondag door scheidsrechter Laurens Gerrets enige tijd stilgelegd nadat Mendes Moreira door aanhangers van de thuisclub vanaf de tribune racistisch was bejegend.

Na afloop van de wedstrijd kwam het tot een woordenwisseling tussen Mendes Moreira en de trainer van FC Den Bosch. Van der Ven zou 'zielig mannetje' geroepen hebben, naar de aanvaller van Exelsior. In gesprek met FOX Sports legt de trainer van Den Bosch deze uitspraak uit: 'Dat was niet zozeer over het feit dat hij zich aangevallen voelde, maar meer over dat hij na het doelpunt provocerend naar onze supporters stond. Dat vond ik niet slim, omdat het spel al was stilgelegd. Toen lokte het eigenlijk een nieuwe reactie uit. Dat is de reden dat ik dat zei, en dat is achteraf niet slim. Maar ik ben absoluut tegen racisme, daar wil ik niks mee te maken hebben.'

'Het feit dat hij naar de tribune ging en heel provocerend ging staan, terwijl ik niet wist wat er daarvoor exact had voorgevallen, dat vond ik van hem niet zo’n slimme actie. Dat was eigenlijk de enige reden dat ik dat zei. Het was niet om die jongen aan te pakken, want het lijkt mij een hele lieve en fijne jongen. Dat had ik niet moeten zeggen, maar het wordt op dit moment wel een beetje opgeblazen. Ik sta achter Mendes Moreira, honderd procent', aldus Van der Ven.

VIDEO - ‘Racisme is vaker voorgekomen bij FC Den Bosch’

‘Racisme is vaker voorgekomen bij FC Den Bosch’
2:02
‘Racisme is vaker voorgekomen bij FC Den Bosch’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.