Terug

Volg Vandaag Inside

Demi Vollering krijgt forse tijdstraf in Tour de France Femmes: 'Ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet'

Demi Vollering krijgt forse tijdstraf in Tour de France Femmes: 'Ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet'

27 juli 2023, 18:36

Demi Vollering heeft in de vijfde etappe van de Tour de France Femmes een tijdstraf van 20 seconden gekregen wegens stayeren achter de ploegauto. De kopvrouw van SD Worx is daardoor van de tweede naar de zevende plek gezakt in het algemeen klassement. Ze staat op 1.03 van ploeggenote Lotte Kopecky uit België en heeft een achterstand van 12 seconden op concurrente Annemiek van Vleuten die vijfde staat.

Vollering kreeg tijdens de etappe een lekke band en moest in haar eentje terugkeren naar de groep met favorieten. Ze reed een deel achter de ploegleiderswagen van SD Worx, ook toen ze de andere volgwagens al had bijgehaald. Op beelden is te zien dat de wedstrijdjury de ploegleider vermanend toesprak.

De Nederlandse wielrenner heeft in een gesprek met NOS gereageerd op haar tijdstraf: “Volgens mij deed ik niets verkeerd. Ik vind dit heel bijzonder. Ik vind het komisch. Ik heb al het hele het jaar het gevoel. Het voelt een beetje vreemd, maar als ze het zo willen doen. Ik kan nu niets meer doen. Het is jammer, maar ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet. Het is enorm balen. Ik werk keihard om mijn dromen te realiseren. Als dat dit soort zaken gebeurt, dan is dat niet zo leuk.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.