Démbéle helpt Barcelona aan gelijkspel

24 nov 2018, 23:52

MADRID (ANP) - FC Barcelona heeft zich naar een gelijkspel gevochten in de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. Ousmane Dembélé maakte in de slotminuut de gelijkmaker voor de regerend kampioen: 1-1. De Fransman mocht na tachtig minuten invallen.

Diego Costa hielp de thuisploeg in de 77e minuut aan de openingstreffer. Marc-André ter Stegen, de doelman van Barcelona, liet een kopbal van de spits door zijn handen glippen.

Barcelona houdt een voorsprong van één punt op Atlético. De tegenstander van PSV woensdag in de Champions League kan zondag wel de koppositie aan Sevilla verliezen. Quincy Promes en zijn ploeggenoten moeten daarvoor wel Real Valladolid verslaan.

Real Madrid verloor zaterdagmiddag al verrassend van Eibar (3-0). Het was het eerste officiële duel van Santiago Solari als hoofdcoach. De oefenmeester zag Real als interim-trainer wel al vier keer winnen. Real heeft een achterstand van vijf punten op Barcelona.