Terug

Volg Vandaag Inside

Degradatie 'vliegrampploeg' Chapecoense

Degradatie 'vliegrampploeg' Chapecoense

28 nov 2019, 09:23

De Braziliaanse voetbalclub Chapecoense, van wie drie jaar geleden vrijwel de voltallige selectie om het leven kwam door een vliegramp, moet dit seizoen sportief leed verwerken. 'Chape' zal na zes jaren in de hoogste profdivisie degraderen. De club won slechts zes wedstrijden in de afgelopen voetbaljaargang en met nog drie wedstrijden te gaan is een aftocht naar de tweede divisie niet meer af te wenden.

De club was drie jaar geleden wereldnieuws toen het vliegtuig met daarin de selectie van Chapecoense neerstortte boven Colombia. Het toestel was op weg naar Medellin voor de finale van de Copa Sudamericana. Slechts drie voetballers overleefden de crash.

Met hulp vanuit de hele wereld werd de selectie opnieuw opgebouwd en Chapecoense slaagde er ondanks de ramp wonderwel in zich te handhaven in de hoogste divisie. De thuisnederlaag tegen Botafogo (0-1) afgelopen woensdag betekende zekere degradatie. "Excuses aan de fans. Zij zijn heel speciaal, moedigen ons altijd aan, ook in zware tijden", zei coach Marquinhos Santos. "We gaan weer opbouwen en komen sterker terug, dat beloof ik."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.