Terug

Volg Vandaag Inside

Defour (32) stopt vanwege blessureleed

Defour (32) stopt vanwege blessureleed

5 apr 2021, 22:51

Steven Defour heeft al op 32-jarige leeftijd besloten zijn carrière te beëindigen. De middenvelder van KV Mechelen, die ruim vijftig interlands voor de 'Rode Duivels' speelde, heeft vanwege aanhoudend blessureleed geen zin meer om verder te gaan.

'Dit is het dus, aan het einde van het seizoen hang ik mijn schoenen aan de haak', schrijft Defour op Twitter bij een filmpje waarin de hoogtepunten uit zijn loopbaan voorbijkomen. 'Door omstandigheden moet je soms sneller keuzes maken dan je van plan was. De dagelijkse fysieke pijn maakte het onmogelijk om de prestaties te leveren die ik van mezelf verwacht. De mentale weerbaarheid die nodig is om steeds terug te keren na grote en kleine blessures zakte steeds verder weg. Dan is deze keuze helaas snel gemaakt.'

Defour speelde in eigen land bij Racing Genk, Standard Luik, Anderlecht, Antwerp en Mechelen. De middenvelder, die begin 2008 de Gouden Schoen kreeg als beste speler van de Belgische competitie, kwam ook uit voor de Portugese topclub FC Porto en in Engeland voor Burnley. Hij werd zowel met Luik als Porto twee keer landskampioen. Defour kwam dit seizoen dertien keer in actie voor Mechelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.