Terug

Volg Vandaag Inside

Definitief: Verstappen heeft één race minder om Leclerc in te halen in het WK-klassement

Definitief: Verstappen heeft één race minder om Leclerc in te halen in het WK-klassement

18 mei 2022, 15:10

De Grote Prijs van Rusland wordt later dit jaar niet vervangen door een andere race. Daardoor bevat de Formule 1-kalender dit seizoen 22 in plaats van 23 races.

Eerder dit jaar werd besloten de Grote Prijs van Rusland, in Sotsji, van de kalender te halen na de inval van Rusland in Oekraïne. De race op Russische bodem leek vervangen te worden door een race elders, maar dat vindt nu geen doorgang.

'De Formule 1 doet landen over de hele wereld aan met een positieve visie om mensen samen te brengen en naties samen te brengen. We bekijken de situatie in Oekraïne geschokt en met pijn. We hopen op een kentering en vredevolle oplossing', meldde de internationale autosportfederatie FIA eerder dit jaar.

Kort na het schrappen maakte de organisator van de koningsklasse in de autosport bekend ook in de toekomst geen races in Rusland te houden. Sinds de oorlog in Oekraïne werd Rusland ook onder meer de organisatie van de finale van de Champions League ontnomen. Die werd verplaatst naar Parijs.

De Grote Prijs van Rusland zou op zondag 25 september verreden worden. Dat is drie weken na de Grote Prijs van Nederland in Zandvoort. Het seizoen duurt tot en met zondag 20 november. Dan is de Grote Prijs van Abu Dhabi.

Er zijn nu vijf races geweest. Charles Leclerc heeft met 104 punten de leiding in het WK, maar Verstappen is hem ondanks twee uitvalbeurten in de eerste drie grands prix tot op 19 punten genaderd. De wereldkampioen zegevierde in de laatste twee races. Eind deze maand staat de GP van Monaco op het programma (29 mei). Komende week racen de Formule 1-coureurs eerst in Spanje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.