Terug

Volg Vandaag Inside

DEFINITIEF: Gertjan Verbeek en Almere City uit elkaar

DEFINITIEF: Gertjan Verbeek en Almere City uit elkaar

23 nov 2021, 17:52

De directie van eerstedivisieclub Almere City FC heeft de samenwerking met trainer Gertjan Verbeek beëindigd. De 59-jarige coach vertrekt vanwege de teleurstellende resultaten.

"Na een aantal intensieve gesprekken in de afgelopen dagen hebben hoofdtrainer Gertjan Verbeek en directie en rvc van Almere City FC in goed overleg besloten om een punt te zetten achter de samenwerking", laat de clubleiding weten. "Er is vanuit beide kanten veel energie gestoken in het ingezette proces. Dat stokt nu echter is de gezamenlijke conclusie. Beide partijen hebben er onvoldoende vertrouwen in dat dit op korte termijn kan worden omgebogen."

Almere City FC gaat op zoek naar een geschikte opvolger van Verbeek. In de tussentijd neemt de huidige technische staf zijn taken over.

De club uit Flevoland neemt na zestien wedstrijden de achttiende plaats op de ranglijst in van de Keuken Kampioen Divisie met 13 punten. Almere City FC verloor afgelopen vrijdag op eigen veld van MVV Maastricht (0-2). Na dat duel liet Verbeek zich zeer kritisch uit over zijn manschappen. "Bij die tweede treffer ga je haast denken aan sabotage", liet hij onder meer weten bij ESPN.

Verbeek ondertekende afgelopen zomer een contract voor twee jaar bij Almere City FC. De oud-profvoetballer zat sinds zijn vertrek begin vorig jaar bij Adelaide United zonder club. Verbeek liet in Australië zijn contract ontbinden, omdat er volgens hem als gevolg van de coronaperikelen te veel onzekerheden waren bij de club.

Verbeek werkte eerder bij onder meer Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord, AZ, FC Twente en de Duitse clubs 1. FC Nürnberg en VfL Bochum. Met AZ won hij in 2013 de KNVB-beker.

Het ambitieuze Almere City FC wil graag naar de Eredivisie toe. Afgelopen seizoen bleef de club steken in de eerste ronde van de play-offs, tegen NEC, na de vierde plaats in de reguliere competitie. "Gertjan staat voor een ultiem topsportklimaat en heeft bewezen dat hij talentvolle voetballers verder kan ontwikkelen", zei technisch manager Teun Jacobs bij de aanstelling van Verbeek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.