Terug

Volg Vandaag Inside

DEFINITIEF: De KNVB schrapt alle wedstrijden in het betaald- en amateurvoetbal van zondag

DEFINITIEF: De KNVB schrapt alle wedstrijden in het betaald- en amateurvoetbal van zondag

8 feb 2020, 18:01

De wedstrijden voor zondag 9 februari in de Eredivisie zijn door de KNVB afgelast. Na veelvuldig overleg met de Eredivisieclubs, gemeentes en politie heeft de bond geconcludeerd dat door de verwachte weersomstandigheden de veiligheid van de supporters en spelers niet kan worden gewaarborgd. Ook de wedstrijden in het gehele landelijke amateurvoetbal gaan daardoor niet door, zo schrijft de KNVB op haar website.

In de Eredivisie gaat het om de wedstrijden FC Utrecht-Ajax, AZ-Feyenoord, Sparta Rotterdam-ADO Den Haag en FC Emmen-FC Twente. De komende dagen wordt in nauw overleg met de clubs, lokale overheden en overige betrokkenen bekeken wanneer deze wedstrijden kunnen worden ingehaald. Gezien de volle speeldagenkalender en de Europa League- en TOTO KNVB Bekerverplichtingen van Ajax en AZ en TOTO KNVB Bekerverplichtingen van Feyenoord en FC Utrecht wordt het een flinke puzzel om een zo gunstig mogelijke inhaaldatum te vinden, maar in de keuze om de wedstrijden van zondag 9 februari af te gelasten, staat de veiligheid van spelers en supporters voorop.

En dat terwijl René een keer wat geks besloot te doen met de TOTO

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.