Terug

Volg Vandaag Inside

Deense bondscoach Hjulmand kijkt uit naar rentree Eriksen: 'Gaat verder dan alleen voetbal'

Deense bondscoach Hjulmand kijkt uit naar rentree Eriksen: 'Gaat verder dan alleen voetbal'

26 mrt 2022, 13:03

Christian Eriksen zal zaterdagavond niet in de basis starten tegen Oranje, meldt bondscoach Kasper Hjulmand. De kans is wel erg groot dat de middenvelder zijn rentree maakt bij Denemarken. Een speciaal moment voor de oud-Ajacied.

De laatste interland van Eriksen was op 12 juni 2021. Toen zakte hij ineen op het veld na een hartstilstand. Sindsdien speelt met de Deen met een ICD (implanteerbare cardioverter-defibrillator).

Hjulmand kijkt reikhalzend uit naar de rentree van z'n sterspeler, zo vertelt hij tegenover de NOS. 'Het is een groot moment. Het gaat verder dan alleen voetbal. Hij zal waarschijnlijk speeltijd krijgen, maar begint niet in de basis,' aldus de 49-jarige oefenmeester, die Eriksen de beste Deense voetballer van de laatste jaren vindt. 'Christian is waarschijnlijk de beste voetballer die Denemarken de laatste tien jaar heeft gehad. Het is de volgende stap voor hem om zijn rentree te maken in het Deense elftal.'

Oranje neemt het zaterdagavond om 20.45 op tegen de Denen. De wedstrijd zal plaatsvinden in de Johan Cruijff Arena. Het Ajax-stadion is geen onbekend terrein voor Eriksen. De 30-jarige spelmaker speelde 163 officiële duels voor de Amsterdammers. Ook oud-Ajacied Kasper Dolberg keert zaterdag voor even terug in de Johan Cruijff Arena.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.