Terug

Volg Vandaag Inside

Debuut van Chong in Premier League

Debuut van Chong in Premier League

2 mrt 2019, 19:21

MANCHESTER (ANP) - Tahith Chong heeft zijn debuut gemaakt in de Premier League voor Manchester United. De 19-jarige aanvaller, geboren op Curaçao en jeugdinternational van Jong Oranje, mocht diep in blessuretijd van de thuiswedstrijd tegen Southampton invallen voor Marcus Rashford. Chong maakte begin dit jaar zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht van Manchester United tijdens de bekerwedstrijd voor de FA Cup tegen Reading. Toen mocht hij een half uur meedoen.

Chong werd vorig seizoen uitgeroepen tot talent van het jaar bij de Engelse recordkampioen. De vleugelspits mocht in de zomer met de hoofdmacht mee op trainingskamp naar de Verenigde Staten.

Manchester United kwam tegen Southampton op achterstand via een doelpunt van Yan Valery, maar na rust draaide de thuisclub het om door treffers van Andreas Pereira (ex-PSV) en Romelu Lukaku. James Ward-Prowse bracht Southampton uit een vrije trap weer langszij, maar vlak voor tijd schoot Lukaku de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer toch naar de winst. In de extra tijd miste Paul Pogba nog een strafschop.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.