Terug

Volg Vandaag Inside

Debuut Klaassen en Weghorst in Bundesliga

Debuut Klaassen en Weghorst in Bundesliga

25 aug 2018, 17:01

BREMEN (ANP) - Davy Klaassen en Wout Weghorst debuteren om 15.30 uur als basisspeler van respectievelijk Werder Bremen en VfL Wolfsburg in de Bundesliga. Middenvelder Klaassen (ex-Ajax) speelt met Bremen thuis tegen Hannover 96, de van AZ overgekomen spits Weghorst begint bij Wolfsburg met een thuiswedstrijd tegen Schalke 04.

Werder Bremen verloste Klaassen deze zomer van zijn uitzichtloze positie bij Everton. De Engelse club had de middenvelder vorig jaar voor 27 miljoen euro overgenomen van Ajax, maar na het ontslag van Ronald Koeman raakte Klaassen op een zijspoor. Voor 15 miljoen euro ging hij naar Bremen. De zestienvoudig international hoopt zich in Duitsland ook weer in beeld te spelen bij het Nederlands elftal, waar Koeman nu de bondscoach is.

Weghorst voelde zich na twee jaar en 31 competitietreffers bij AZ klaar voor een stap omhoog. Voor 11 miljoen euro ging hij naar Wolfsburg. Weghorst behoort tot de voorselectie van Oranje voor de komende interlands.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.