Terug

Volg Vandaag Inside

Debutant Rooney helpt Cocu aan winst

Debutant Rooney helpt Cocu aan winst

2 jan 2020, 23:43

Wayne Rooney heeft zijn debuut bij Derby County opgeluisterd met een zege. De ploeg van trainer Phillip Cocu versloeg Barnsley met 2-1. Rooney, direct tot aanvoerder benoemd door Cocu, gaf kort voor rust de assist bij de openingstreffer.

Jack Marriott tikte een indraaiende vrije trap van de 34-jarige Engelsman langs de keeper van Barnsley. Elliot Simões trok aan het begin van de tweede helft de stand weer gelijk, maar in de 57e minuut bracht Martyn Waghorn de thuisclub wederom aan de leiding. De spits was het eindstation van een door Rooney opgezette aanval. Derby County boekte de tweede overwinning op rij in het Championship. De ploeg van Cocu staat weliswaar nog steeds op de zeventiende plek, maar met acht punten achterstand op de zesde plaats zijn de play-offs nog wel in het vizier.

Rooney, oud-aanvoerder en nog altijd de topscorer aller tijden van Engeland, ondertekende in augustus een contract als speler/coach bij Derby County. De aanvaller speelde de afgelopen twee jaar in de Verenigde Staten. Sinds 1 januari is hij speelgerechtigd voor zijn nieuwe club. Rooney zat de afgelopen weken al als assistent van Cocu op de bank.

VIDEO - Valentijn snapt niks van transfer Rooney naar Derby

Valentijn snapt niks van transfer Rooney naar Derby
2:36
Valentijn snapt niks van transfer Rooney naar Derby

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.