Terug

Volg Vandaag Inside

De Wit bezorgt AZ met late treffer eerste zege met trainer Martens

De Wit bezorgt AZ met late treffer eerste zege met trainer Martens

17 feb 2024, 21:01

AZ heeft voor het eerst een wedstrijd onder hoofdtrainer Maarten Martens gewonnen. Dani de Wit zorgde in de slotminuut van het uitduel met Fortuna Sittard voor veel opluchting bij de club uit Alkmaar (1-2).

Martens werd vorige maand aangesteld als opvolger van de ontslagen Pascal Jansen. AZ leek de afgelopen weken weinig op te schieten met die trainerswissel. De club kwam in de eerste vijf duels onder de Belgische coach niet tot een zege. AZ verloor tweemaal en bleef driemaal steken op een gelijkspel.

De zwaarbevochten zege betekende een flinke opsteker voor AZ. De nummer 4 van de ranglijst heeft nu 4 punten meer dan Ajax, dat zondag NEC ontvangt in de Johan Cruijff ArenA. AZ en Ajax treffen elkaar volgende week zondag in Alkmaar.

Inigo Córdoba schoot Fortuna Sittard in de 18e minuut op voorsprong. Vangelis Pavlidis maakte in de 63e minuut gelijk. De Griek verstevigde met zijn 21e competitietreffer zijn leidende positie op de topscorerslijst. Vlak na de gelijkmaker schoot Myron van Brederode op de lat namens AZ. Aanvallers Justin Lonwijk en Kaj Sierhuis van Fortuna raakten eveneens de lat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.