Terug

Volg Vandaag Inside

De Waard mag meedoen aan KNVB-verkiezing

De Waard mag meedoen aan KNVB-verkiezing

16 mei 2019, 16:29

Pieter de Waard heeft genoeg stemmen binnengehaald om te mogen meedoen aan de voorzittersverkiezing bij de KNVB. De huidige algemeen directeur van Telstar neemt het op maandag 27 mei bij de verkiezing in Zeist op tegen Just Spee, die begin deze maand werd voorgedragen door een speciaal hiervoor aangestelde selectiecommissie. Uit de zeventig aangemelde kandidaten kwam Spee als beste kandidaat naar voren. Het bondsbestuur nam het advies van de selectiecommissie over.

De Waard was de enige die zich openlijk kandidaat had gesteld voor de opvolging van Michael van Praag. De markante directeur van Telstar mocht meedoen aan de verkiezing als hij vooraf minimaal tien stemmen zou verzamelen. Die heeft De Waard inmiddels binnen, meldde de KNVB donderdag.

Van Praag (71) stopt in december als voorzitter van de KNVB.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.