Terug

Volg Vandaag Inside

'De Vries volgend seizoen te bewonderen in de Formule 1'

'De Vries volgend seizoen te bewonderen in de Formule 1'

17 sep 2022, 15:12

Nyck de Vries is volgend jaar naast Max Verstappen de tweede Nederlandse autocoureur in de Formule 1, zo meldt De Telegraaf. De Fries krijgt volgens De Telegraaf een vast stoeltje bij AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull Racing. Hij wordt de vervanger van Pierre Gasly, die vanaf 2023 de plek inneemt van Fernando Alonso bij Alpine.

De Vries (27) heeft vrijdag een onderhoud gehad met Helmut Marko, de grote baas van Red Bull Racing en zusterteam AlphaTauri. Verschillende bronnen melden aan de krant dat beide partijen dichtbij een akkoord zijn. Een contract is nog niet getekend, maar dat lijkt een kwestie van tijd. De Vries wordt dan teamgenoot van Yuki Tsunoda.

De Vries reed vorige week als vervanger van de zieke Alex Albon bij het team van Williams in Monza naar de negende plaats en veroverde daarmee twee WK-punten in de Grote Prijs van Italië. De Nederlander won in zijn carrière al de titels in de elektrische autosportklasse Formule E en de Formule 2.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.