Terug

Volg Vandaag Inside

De Vries na derde vrije training dit seizoen: 'Ik verdien een plekje in de Formule 1'

De Vries na derde vrije training dit seizoen: 'Ik verdien een plekje in de Formule 1'

9 sep 2022, 17:43

Nyck de Vries heeft vrijdagmiddag voor de derde keer dit seizoen een vrije training in de Formule 1 gereden. Na eerdere opwachtingen voor Mercedes en Williams verving hij deze keer Lance Stroll bij Aston Martin.

"Ik geloof dat ik hier niet zou misstaan en dat ik een kans verdien. Dat is nog altijd een droom. Tegelijkertijd ben ik niet degene die de beslissing neemt", vertelt de 27-jarige Fries na zijn vrije training tegenover De Telegraaf. "De tijd zal het uitwijzen. Ik maak me geen zorgen over de toekomst, aangezien ik in andere klasses ook een reputatie heb kunnen opbouwen. Het gaat er alleen niet altijd om wat je hebt gepresteerd in het verleden", aldus De Vries, die naar verluidt in de belangstelling van Alpine en Williams staat.

"Natuurlijk zijn er gesprekken gaande. Dat doe ik alleen, ik heb geen manager. Maar ik heb wel een groep mensen om mij heen die mij helpt en adviseert. En ik ben Mercedes heel dankbaar dat ik dankzij hen al deze kansen krijg", zegt de Formule 2-kampioen van 2019 en Formule E-kampioen van 2021.

De Vries eindigde vrijdagmiddag negentiende in de eerste vrije training op Monza.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.