Terug

Volg Vandaag Inside

De Rossi vervolgt carrière bij Boca Juniors

De Rossi vervolgt carrière bij Boca Juniors

26 juli 2019, 10:06

Daniel De Rossi zet zijn voetballoopbaan voort bij het Argentijnse Boca Juniors. De Italiaanse middenvelder was transfervrij nadat hij in mei zijn laatste wedstrijd had gespeeld voor AS Roma. Bij die club was hij in de schaduw van aanvaller Francesco Totti uitgegroeid tot een tweede boegbeeld. De Rossi, net 36 geworden, speelde in achttien jaar 616 duels voor de Romeinse club. Alleen Totti had meer wedstrijden (786) achter zijn naam.

Boca, de club uit de gelijknamige wijk van Buenos Aires, bevestigde de komst van de Italiaan in een serie berichten op sociale media.

De Rossi had een functie in de directie van AS Roma afgewezen nadat de club zijn contract niet wilde verlengen. Met de club won hij twee keer de Italiaanse beker, in 2007 en 2008. In 2010 leek AS Roma op weg naar de landstitel maar werd de ploeg nog ingehaald door Internazionale. De Rossi kwam 117 keer uit voor de nationale voetbalploeg van Italië waarmee hij in 2006 de wereldtitel veroverde. In de na strafschoppen gewonnen finale tegen Frankrijk viel hij na rust in.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.