Terug

Volg Vandaag Inside

De Roon over corona-uitbraak Italië: 'Ik probeer mensenmassa’s te mijden'

De Roon over corona-uitbraak Italië: 'Ik probeer mensenmassa’s te mijden'

24 feb 2020, 13:31

In Italië is een vijfde persoon overleden aan het nieuwe coronavirus. Dat meldt de Italiaanse omroep Rai. In het noorden van het land zijn ruim 150 mensen besmet met het virus, waardoor meerdere dorpen ook op slot zitten. Oranje-international Marten de Roon is ook actief in het noorden van Italië bij Atalanta Bergamo in Bergamo.

'Het is hier gespreksonderwerp nummer één', reageert de Roon tegenover Veronica Inside. De middenvelder vervolgt: 'Ik ben er zelf rustig onder, maar je denkt natuurlijk wel aan je kinderen.'

De Roon draagt nog geen mondkapje: 'Maar we proberen geen restaurants of andere plekken waar veel mensen verzamelen te bezoeken. We zijn extra voorzichtig. We worden door de club constant op de hoogte houden en krijgen adviezen als bijvoorbeeld handen extra wassen. Het is nu vooral wachten op adviezen en maatregelen vanuit de regering. Familie die wil overkomen adviseer ik om dat nu even niet te doen', sluit De Roon af.

Dit weekend werden er in de Serie A om die reden ook een aantal wedstrijden afgelast.

Twee maanden geleden, toen de situatie nog rustig was, spraken we Marten de Roon in de uitzending van Veronica Inside over onder andere zijn rol bij Oranje.

Facetimen met De Roon: 'Ik vind Van de Beek beter'
5:41
Facetimen met De Roon: 'Ik vind Van de Beek beter'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.