Terug

Volg Vandaag Inside

De Roon: 'Atalanta krijgt juist in uitduels meer ruimte'

De Roon: 'Atalanta krijgt juist in uitduels meer ruimte'

8 dec 2020, 21:10

Marten de Roon heeft er alle vertrouwen in dat hij met Atalanta ten koste van Ajax de achtste finales van de Champions League bereikt. "Ik denk dat we juist in de uitwedstrijden meer ruimte krijgen", zei de twintigvoudig international van het Nederlands elftal. "Dat zie je ook aan onze uitslagen."

Voor Atalanta is woensdagavond een gelijkspel in de Johan Cruijff ArenA voldoende om te mogen overwinteren in de Champions League. De club uit Bergamo won al op bezoek bij Midtjylland (0-4) en Liverpool (0-2). De thuisduels tegen beide tegenstanders leverden slechts 1 punt op. Liverpool won met 0-5 in Bergamo. Midtjylland pakte vorige week op bezoek bij Atalanta voor het eerst een punt in de Champions League (1-1). "In uitwedstrijden krijgen we vaak meer ruimte", zei de Roon. "Dan is het makkelijker om toe te slaan."

Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta probeerde tijdens de afsluitende persconferentie voor de cruciale ontmoeting met Ajax de druk op zijn team een beetje weg te nemen. "Vorig seizoen waren we een paar minuten verwijderd van een plaats in de halve finale van de Champions League", doelde hij op de twee treffers van Paris Saint-Germain in blessuretijd (1-2). "Maar voor een club als Atalanta is het geen schande om na de winterstop in de Europa League uit te komen. We gaan er wel alles aan doen om dat te voorkomen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.