Terug

Volg Vandaag Inside

De rijkste voetballer ter wereld moet op zoek naar een nieuwe club

De rijkste voetballer ter wereld moet op zoek naar een nieuwe club

15 dec 2021, 17:39

Faiq Bolkiah is de rijkste voetballer ter wereld, maar zit plotseling zonder club. Het contract van de 23-jarige aanvaller werd ontbonden bij het Portugese CS Maritimo.

'Wij danken Faiq Bolkiah voor zijn inzet en wensen hem het allerbeste, zowel zakelijk als privé', laat de club weten. Bolkiah zijn vermogen wordt geschat rond de 16 miljard euro. De in Los Angeles geboren voetballer is de neef van de sjeik van Brunei. 'Ik voetbal al sinds ik me kan herinneren en van jongs af aan heb ik er altijd van genoten om het veld op te gaan en de bal aan mijn voeten te hebben. Mijn ouders hebben me altijd gesteund om mijn dromen te verwezenlijken', zei hij ooit in een interview met The Sun.

Bolkiah tekende op 11-jarige leeftijd een contract voor in de jeugd van Southampton en twee jaar later werd hij overgenomen door Chelsea. In 2016 maakte Bolkiah de overstap naar Leicester City Onder 18. Bolkiah brak niet door bij Leicester en vertrok transfervrij naar Marítimo, een club die uitkomt in de Liga NOS, de Portugese Eredivisie.

Bij Marítimo werd hij wegens een onbekende reden teruggezet naar het tweede elftal en is zijn contract nu definitief ontbonden. De rijkste voetballer ter wereld is daardoor opnieuw gratis op te halen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.