Terug

Volg Vandaag Inside

'De ophef om gratie Frank Masmeijer is zéér hypocriet'

'De ophef om gratie Frank Masmeijer is zéér hypocriet'

21 juli 2022, 09:07

Frank Masmeijer en advocaat Geert-Jan Knoops zijn "overdonderd" en "verbaasd" over de kritiek op de gratie die is verleend aan de oud-presentator. Dat zegt Knoops woensdagavond in Op1.

Masmeijer was door een Belgische rechter veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf wegens betrokkenheid bij de handel in cocaïne. Hij zat die straf uit in Nederland en had nog anderhalf jaar voor de boeg. Hij bracht woensdag zelf via De Telegraaf naar buiten dat hij gratie heeft gekregen en dus weer vrij is. Op het nieuws kwam kritiek van onder meer de Nederlandse Politiebond.

"Er heeft hier niets bijzonders plaatsgevonden", reageert Knoops, die een van de advocaten was van de voormalige NCRV-presentator. Hij vindt de reacties ook "hypocriet" omdat er volgens hem in Nederland jaarlijks "honderd of meer" keer gratie wordt verleend. "Ook aan mensen met meervoudige moord. Zaken die vele malen erger zijn dan waar meneer Masmeijer voor is veroordeeld."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.