Terug

Volg Vandaag Inside

'De Nederlandse voetbaltrainer is verworden tot het lachertje van Europa'

'De Nederlandse voetbaltrainer is verworden tot het lachertje van Europa'

28 okt 2021, 19:18

Valentijn Driessen ziet de toekomst van nieuwe Nederlandse toptrainers somber in. Na het ontslag van Mark van Bommel (VfL Wolfsburg) en Henk ten Cate (Al Wahda), is Ronald Koeman (FC Barcelona) de derde Nederlandse trainer in vier dagen die is ontslagen.

Volgens Valentijn moet de KNVB 'deze treurige stand van zaken in trainersland' zich aanrekenen als enige gecertificeerde opleider van voetbalcoaches in Nederland. 'De peperdure trainerscursus in ons land, op het hoogste niveau geleid door nobodies als Gert Aandewiel en Dennis Demmers (gesjeesd bij Sparta en Go Ahead Eagles), wordt door de bond vaak aangeprezen als beste trainerscursus van de wereld. Werkelijk een gotspe en tegelijk een totaal gebrek aan zelfkennis', schrijft Valentijn in zijn column.

Valentijn vraagt zich af wie de volgende trainer wordt die Nederland op de kaart gaat zetten, omdat trainers als Frank de Boer, Phillip Cocu, Jaap Stam en Giovanni van Bronckhorst ook nog niet zijn geslaagd in het buitenland. 'Erik ten Hag is de vlag op de strontschuit en de hoop in bange trainersdagen. Wellicht kan hij de deur voor de Nederlandse trainer naar het buitenland na dit seizoen, of in 2023 als zijn contract afloopt, op een kier zetten. De Tukker zal het nog moeten waarmaken over de grens, maar door zijn prestaties met Ajax zal hij hoog kunnen instappen op de internationale trainersladder.'

'Alle rumoer bij FC Barcelona en uitgestorte sportieve en financiële ellende ten spijt; Koeman presteerde dit seizoen ondermaats met zijn droomclub. Terwijl hij ook zonder Lionel Messi een prima selectie tot zijn beschikking had', stelt Valentijn over het ontslag van Koeman. Inmiddels lijkt de vervanger van Koeman al duidelijk bij Barcelona: Xavi Hernandez.

Volgens de Spaanse krant Sport is Xavi bezig met een vertrek uit Doha. De Spanjaard zou al een principeakkoord hebben met zijn huidige club over een contractontbinding. Zodoende hoeft Barcelona geen transfersom neer te leggen. Xavi heeft nog een contract tot 2023.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.