Terug

Volg Vandaag Inside

De Ligt woedend na CL-uitschakeling Bayern München: ‘Het is een schande!’

9 mei 2024, 08:32

Matthijs de Ligt vond het onbegrijpelijk dat scheidsrechter Szymon Marciniak bij een aanval van Bayern in de slotfase heel snel affloot voor buitenspel. De verdediger scoorde, maar het doelpunt ging niet door wegens buitenspel, ook omdat de arbiter al had gefloten. Real Madrid won de wedstrijd met 2-1 en plaatste zich voor de finale van de Champions League, waarin ze Borussia Dortmund treffen.

"Ik praatte tegen de scheidsrechter omdat hij de regels kent", zei De Ligt bij RTL7. "Als het niet duidelijk buitenspel is, dan moeten we doorspelen. Het is een schande dat hij meteen floot. Ik vind het niet kunnen en ongelofelijk. Bij het tweede doelpunt van Joselu wordt wel doorgespeeld en zien ze later op de video dat het een doelpunt is."

De verdediger roemde Real Madrid om de manier waarop ze druk bleven zetten. "Daar zijn ze het beste in, dat maakt het verschil. Ze hebben de Champions League dan ook veertien keer gewonnen. Het is na afloop altijd gemakkelijk om over de scheidsrechter te praten, maar Madrid heeft gewonnen en ze verdienen het."

Ook De Ligts coach Thomas Tuchel was boos over de beslissing van de scheidsrechter, die meteen floot nadat de lijnrechter de vlag omhoog stak. "We moeten het spel door laten gaan tot het einde. Dat is de regel, zeker als het zo dicht bij het doel is en zo nauw luistert. De eerste fout wordt gemaakt door de lijnrechter, de tweede door de scheidsrechter. Hij had kunnen wachten."

René van der Gijp liet zich in het verleden kritisch uit over de fysieke toestand van de verdediger. Bekijk de beelden bovenaan deze video.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.