Terug

Volg Vandaag Inside

De Ligt: we speelden niet op honderd procent

De Ligt: we speelden niet op honderd procent

11 nov 2018, 18:59

ROTTERDAM (ANP) - Matthijs de Ligt erkende na de ruime zege van Ajax op Excelsior dat hij niet alles had geven. ,,Om eerlijk te zijn speelden we niet op honderd procent. Dat was niet het geval", zei hij. ,,We liepen soms een beetje te kloten, maar winnen wel met 7-1."

,,Het verschil is soms best wel heel groot", doelde De Ligt op de weerstand die Ajax vaak in de eredivisie of Champions League krijgt. ,,Na zo'n duel met Benfica van woensdag ben je helemaal kapot. Als jonge speler zou je eigenlijk elke wedstrijd de limiet moeten opzoeken. Dat gebeurt in dit soort duels te weinig."

Toch merkte De Ligt dat het ook tegen Excelsior gevaarlijk is om op de handrem te spelen ,,Dat doelpunt van Excelsior was inderdaad mijn fout", erkende hij. ,,Vorig seizoen schoot ik hier ook al in eigen doel. Het is mijn stadion denk ik niet."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.