Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: De Ligt voor 75 miljoen naar Juventus

OFFICIEEL: De Ligt voor 75 miljoen naar Juventus

18 juli 2019, 10:59

Ajax en Juventus hebben dan eindelijk de transfer van Matthijs de Ligt afgerond. De 19-jarige verdediger verhuist voor 75 miljoen euro van Amsterdam naar Turijn.

De international van Oranje ondertekende bij de Italiaanse kampioen een contract voor vijf jaar. Ajax ontvangt de transfersom niet in één keer, maar verspreid over vijf jaar.

De afgelopen maanden werd de gehele Europese top in verband gebracht met de 19-jarige verdediger. Onder andere Barcelona, Paris Saint-Germain en Bayern München toonden interesse, maar De Ligt kiest dus voor het Juventus van Cristiano Ronaldo. Na afloop van de Nations League-finale tussen Portugal en Nederland vroeg Ronaldo De Ligt al om naar Juventus komen.

Afgelopen seizoen wist Matthijs de Ligt in dienst van Ajax nog voor een enorme stunt te zorgen door Juventus uit te schakelen in de kwartfinale van de Champions League. De Ligt speelde een belangrijke rol door de 1-2 binnen te koppen in de terugwedstrijd.

De Ligt speelde in totaal 117 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 13 keer scoorde.

__Johan: 'Een betere verdediger dan De Ligt bestaat niet' __

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.