Terug

Volg Vandaag Inside

De Ligt treurt: 'Dit verandert het seizoen van Juventus'

De Ligt treurt: 'Dit verandert het seizoen van Juventus'

10 mrt 2021, 08:51

Verdediger Matthijs de Ligt van Juventus besefte kort na afloop de grote gevolgen van de sensationele uitschakeling door FC Porto in de Champions League (3-2). "Dit verandert ons seizoen", treurde de oud-Ajacied, die in 75e minuut inviel. "We willen graag in de Champions League spelen, maar nu liggen we er al in maart uit. Dit valt ons heel zwaar."

De Ligt begreep niet waarom Juventus, dat in de return een achterstand van 2-1 moest goedmaken, de kwartfinales niet had gehaald. Porto moest na de tweede gele kaart voor Mehdi Taremi vanaf de 54e minuut met tien man verder, maar toch slaagde de Portugese club erin met 2-1 de verlenging te halen. Na de pijnlijke gelijkmaker van Sérgio Oliveira in de 115e minuut (2-2) gaf Juventus zich nog niet gewonnen, maar meer dan een doelpunt van Adrien Rabiot zat er in het Italiaanse wanhoopsoffensief niet in.

De Ligt claimde als extra spits nog een strafschop bij een stand van 3-2, maar arbiter Björn Kuipers weigerde naar de stip te wijzen. "Dat we een groot deel van de wedstrijd tegen tien man hebben gespeeld, maakt het nog wat moeilijker om op deze manier te worden uitgeschakeld", mokte De Ligt, die met landskampioen Juventus in de Serie A als nummer 3 momenteel tegen een achterstand van 10 punten op koploper Internazionale aankijkt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.