Terug

Volg Vandaag Inside

De Ligt prijst jeugdopleiding Ajax: 'De perfecte plek voor jonge spelers'

De Ligt prijst jeugdopleiding Ajax: 'De perfecte plek voor jonge spelers'

14 apr 2020, 13:32

Matthijs de Ligt ziet de jeugdopleiding van Ajax als dé ideale plek voor jonge spelers om zich te onwikkelen. Dat vertelde hij in een interview met het youtube-kanaal Foot Truck. De verdediger van Juventus speelde zelf jarenlang in de jeugd bij Ajax. Uiteindelijk brak hij door bij Ajax 1, werd snel aanvoerder en vertrok afgelopen zomer naar Turijn.

De international noemt de Amsterdamse club zelfs de perfecte plek voor jonge spelers: 'Ajax is de perfecte plek voor jonge spelers. Neem bijvoorbeeld Chelsea, zij hebben geweldige jeugdspelers. Dit seizoen krijgen zij de kans, maar normaal gesproken breken zij niet door. Het eerste elftal is dan te goed. Nu is Ajax echt heel goed, maar vier jaar geleden was het geen top level. Dus krijg je eerder en langer de kans om te spelen en dus beter te worden,' aldus De Ligt.

Ook ploeggenoot Wojciech Szczęsny is erg onder de indruk van de Amsterdamse jeugdopleiding: 'Elke topclub heeft een grote jeugdopleiding. Maar de proportie van spelers die Ajax produceert is gewoon zo apart. Het is minstens het dubbele van de nummer twee in Europa.'

Eerder deze week werd bekend dat Ajax hofleverancier is voor de top-vijf competities. Maar liefst 22 oud-Ajacieden spelen momenteel in Engeland, Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland.

VIDEO - René ergert zich aan voetbal-talkshows: 'Alles wordt vergeleken met Ajax'

René ergert zich aan voetbal-talkshows: 'Alles wordt vergeleken met Ajax'
4:21
René ergert zich aan voetbal-talkshows: 'Alles wordt vergeleken met Ajax'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.