Terug

Volg Vandaag Inside

De Ligt over vriend De Vrij: 'Onze band is nog sterker geworden'

De Ligt over vriend De Vrij: 'Onze band is nog sterker geworden'

3 mrt 2020, 17:44

Het Nederlands elftal heeft met Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt twee centrale verdedigers die in Italië strijden om de titel. Verslaggever Emile Schelvis van Ziggo Sport zocht de laatstgenoemde op in Italië. Matthijs de Ligt vertelt over zijn band met De Vrij.

Voordat beide spelers in Italië speelden, hadden de verdedigers al een goede band opgebouwd bij het Nederlands elftal. 'Toen ik bij het Nederlands elftal kwam als zeventienjarige was Stefan de eerste die naast mij in de bus ging zitten en met mij ging praten. Eigenlijk heb ik zo een hele goede band met hem opgebouwd. Daarom is het zo leuk en toevallig dat Milaan en Turijn zo dichtbij elkaar liggen, want daardoor wordt die band nog sterker', zegt De Ligt.

De twee verdedigers zijn vrienden naast het veld, vijanden op het veld en tegelijkertijd elkaars concurrenten bij het Nederlands elftal. 'Stefan en ik praten wel over dat we 'concurrenten' van elkaar zijn, maar het is nooit zo dat wij zeggen dat een van ons per se moet spelen. Uiteindelijk bepaalt de coach wie er speelt en is het niet aan ons om dat te bepalen.'

Over het Europees kampioenschap is De Ligt nog voorzichtig. 'De focus ligt eerst op de competities waar ik nu in speel met Juventus. Daarna zie ik wel verder.'

VIDEO - 'Koeman moet met De Vrij, De Ligt en Van Dijk spelen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.