Terug

Volg Vandaag Inside

De Ligt hield niet van verdedigen: 'Ik speelde als aanvallende middenvelder'

De Ligt hield niet van verdedigen: 'Ik speelde als aanvallende middenvelder'

30 apr 2020, 22:00

Het zag er niet naar uit dat Matthijs de Ligt één van de meest begeerde centrale verdedigers in de voetballerij zou worden. In de jeugdopleiding van Ajax was er namelijk een hele andere rol voor de De Ligt weggelegd, geeft hij aan in een interview met Champions Journal.

Lang leek het er niet op dat de oud-Ajacied verdediger zou worden. 'Bij Ajax speelde ik tot mijn vijftiende als aanvallende middenvelder', blikt De Ligt terug op zijn jeugdjaren. 'Ik speelde vaak op het middenveld en zorgde vanuit die positie soms voor doelpunten en assists. Toen kreeg ik opeens te horen dat het voor mijn carrière beter zou zijn als ik verder ging als centrumverdediger.'

Toch plukt de verdediger van 'De Oude Dame' nu zijn vruchten van zijn Ajax-opleiding. 'In het begin dacht ik: Ik hou er helemaal niet van om als verdediger te spelen. Maar nu komt het besef dat ik veel baat heb bij de manier waarop ik ben opgeleid als middenvelder. Ik ben dan ook heel blij met deze ontwikkeling', zegt de Oranje-international tevreden.

De Ligt vindt zichzelf geschikt voor de manier van voetballen van veel clubs tegenwoordig. 'Sinds de opkomst van het 'tiki-taka' voetbal van Barcelona wil iedereen van achteruit opbouwen. En daar heb je spelers voor nodig die sterk zijn aan de bal. Daarom is het voor mijn rol binnen het elftal zeer belangrijk om technisch goed onderlegd te zijn', zegt de 20-jarige verdediger.

De Ligt kan zich inmiddels optrekken aan de topverdedigers in zijn omgeving, zowel bij Juventus als bij het Nederlands elftal. 'Het is geweldig om met een van de beste verdedigers ter wereld te mogen samenspelen', verwijst De Ligt naar zijn landgenoot Virgil van Dijk. 'Ik heb het idee dat we bij Oranje een goed duo vormen achterin. Bij Juventus heb ik te maken met Bonucci en Chiellini, die vanwege hun ervaring nergens meer van opkijken. Ik probeer zoveel mogelijk van hen te leren', sluit de partner van de mooie Annekee Molenaar af.

De Ligt en zijn vriendin verkeren inmiddels tijdelijk in Nederland tot Juventus hopelijk ergens in mei weer de groepstraining hervat. Op de Instagram-pagina van zijn vriendin was gisteren te zien dat het duo aan het hardlopen was in het Hollandse landschap.

Johan snapte vorige zomer niks van de transfer van Ajax naar Juventus. Bekijk hieronder het fragment.

Johan snapt niks van keuze De Ligt: 'Héél onverstandig!

Johan snapt niks van keuze De Ligt: 'Héél onverstandig!'
7:00
Johan snapt niks van keuze De Ligt: 'Héél onverstandig!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.