Terug

Volg Vandaag Inside

'De Ligt heeft speciale clausule in contract staan voor één club'

'De Ligt heeft speciale clausule in contract staan voor één club'

29 dec 2021, 14:40

Matthijs de Ligt heeft een speciale clausule in zijn contract staan, mocht FC Barcelona zich melden voor de Nederlandse verdediger. Dat meldt het Spaanse medium Sport. Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft dat bedongen bij de onderhandelingen toen De Ligt de overstap maakte naar Juventus.

In het contract van De Ligt staat een 'standaard' transferclausule van 120 miljoen euro. Komende zomer wordt dat bedrag verhoogd naar 140 miljoen euro. Voor FC Barcelona wordt echter een uitzondering gemaakt.

De club van trainer Xavi hoeft 'slechts' 75 miljoen euro op tafel te leggen om De Ligt over te nemen. Dat is ook de transfersom die Juventus betaalde aan Ajax, al liep dat bedrag door bonussen uiteindelijk op naar 85 miljoen euro.

Het zou maar zo kunnen dat Barcelona daadwerkelijk gebruik gaat maken van de clausule. De club overweegt naar verluidt om De Ligt vast te leggen, al is ook Chelsea-verdediger Christensen een optie. Hij is komende zomer transfervrij en dus een stuk goedkoper dan De Ligt. De Oranje-international staat echter wel hoger aangeschreven in Barcelona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.