Terug

Volg Vandaag Inside

De Ligt blijft bescheiden met Oranje

De Ligt blijft bescheiden met Oranje

18 nov 2018, 18:49

GELSENKIRCHEN (ANP) - De euforie was groot na de zege van Oranje op Frankrijk, maar binnen de selectie van bondscoach Ronald Koeman ging de blik al snel weer naar de volgende wedstrijd. ,,Of ik terug ben op aarde? Volgens mij ben ik niet weg geweest'', zei verdediger Matthijs de Ligt op droge toon in het stadion van Schalke 04. ,,Natuurlijk hebben we het de dag erna over gehad hoe mooi het was en dat we zo goed speelden. Maar we moeten bescheiden blijven. Alleen de volgende wedstrijd telt, we moeten door.''

Tegen Duitsland, al gedegradeerd uit de A-divisie van de Nations League, heeft Oranje aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de finaleronde. Volgens de Duitse bondscoach Joachim Löw is de ploeg van Koeman maandag favoriet, ook gezien de 3-0 van vorige maand in Amsterdam. ,,Veel mensen zullen daarom zeggen dat wij favoriet zijn. Maar gezien het aantal kansen dat Duitsland heeft gecreëerd, had het ook zomaar een andere wedstrijd kunnen worden'', zegt De Ligt. ,,Ik zie ons dus niet per se als favoriet. Maar ik denk wel dat we een goede kans hebben op een goed resultaat.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.